HTML

ISZLAMOFÓBIA

Az Iszlám, a muszlim vallásúak ellen elkövetett atrocitásokról szóló anyagok,legyenek azok "csak" szóban és írásban, de a tettlegesség,stb. reális bemutatása a cél.

Friss topikok

  • weiszpeti: Úgy tűnhet, hogy Zsélyi Benjámin, alias Ben-G mintha eltűnt volna az Iwiwről. Ne tévesszen meg sen... (2009.10.22. 17:13) Civilizációk háborúja ? Leleplezzük a háborúra uszítókat!
  • magyarmoszlim: A magyar antiszemitizmusról van. okai Szamuely és Kun-Khon elvtársak áldásos vörös terrorja. R... (2009.01.14. 10:46) Palesztinokról
  • lasarus: Sziasztok! Eszméletlen milyen dolgok vannak itt! Olvastam fentebb orwell egyik irását és marhára ... (2008.12.27. 12:46) Boszniai tragédia, a bosnyák muszlimok holocaustja...
  • Miki: Péter: antimuszlim vagy,aki tudálékoskodik. Azt hiszed,hogy tudsz valamit, de számomra komolyabb ... (2008.08.20. 11:48) Soha NE felejtsünk!
  • arc: index.hu/politika/kulfold/uldozott9904/ Itt van egy kis ízelítő a népi Kínáról,melyet most az uj... (2008.08.06. 15:34) Főoldal

Linkblog

A kosovai csetnik népírtás

2007.07.24. 15:45 :: magyarmoszlim

KOSOVA,ahol több évtizede gyilkolják a muszlim vallású albánokat,a leg"humánusabb" esetben csak elüldözték,elnyomták,bebörtönözték,koncentrációs táborba zárták őket a "jugo"kommunisták,majd Milosevicsék, a csetnik bandák....

Racak, 1999 a NATO bombázás előtt...45 teljesen fegyvertelen albán civilt mészároltak le...

 

Hágában az albán falusiak tanúvallomásukban arról beszéltek, hogy a szerb erők részt vettek a mészárlásban. A racaki tanúk a bíróságon beszéltek a szerb belügyi erők tevékenységéről, a jugoszláv néphadseregről, a félkatonai erők szerepéről, melyet a Racak körüli műveletekben játszottak, illetve arról, miként végeztek ki teketória nélkül több embert is.

A bűnesethez kapcsolódó tanúknak kulcsszerepük van jelen esetben annak kiderítésében, hogy a racsaki mészárlás miként zajlott le. Ahhoz azonban, hogy bármely vádpontban ítéletet lehessen hirdetni, a vádnak bizonyítania kell, hogy Milosevics tudott a racaki eseményekről, vagy tudnia kellett volna azokról.

Gyakran találkoztunk az utcákon tankokkal, amelyek különböző utcákon különböző irányokban mentek, melyekről nem értesített minket - tüzérségi berendezések, ilyesmi. Arra a következtetésre jutottunk, hogy az egyezményeket durván megsértették.

William Walker

A vád ezért szakértőt hívott tanúnak: William Walkert, egy amerikai diplomatát, aki nemzetközi megfigyelő missziót vezetett Koszovóban. Azt mondta, hogy a racaki halottak fegyvertelen civilek voltak, akiket a szerb erők öltek meg. Azzal vádolta Milosevicset, hogy nem tartotta be azt a nemzetközi egyezményt, mely arról rendelkezett, hogy visszavonja erőit Koszovóból.

Klaus Naumann, a koszovói verifikációs misszió - egy nemzetközi megfigyelőcsoport - volt vezetője a bíróságon azt mondta, hogy Milosevics "alapos" ismeretekkel rendelkezett arról, mi történik a tartományban.

2 komment · 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamofobia.blog.hu/api/trackback/id/tr21124426

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: ccnp boot camp uk 2019.04.13. 14:44:07

Basshunter - Boten Anna - Retro-disco

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kosova 2007.08.28. 19:57:05

Sziasztok,

a csetnicik magukon kívül minden népet csak szolgának tartanának.
Ti,magyarok, ezt tudnotok kell, hiszen a mai napig Délen, Vojvodinában mit tesznek veletek....

Közös az ellenség

kosova 2007.09.09. 11:31:26

Az USA elismerné Koszovó függetlenségét
Index/MTI - ugyelet@mail.index..hu
| 2007. szeptember 8., szombat 08:55
Amerika bejelentette, hogy kész egyoldalúan elismerni Koszovó függetlenségét, mert egyszerűen nincs más kiút a Balkán számára. Szerbia és Oroszország ellenezné a lépést.

Az Egyesült Államok kész egyoldalúan elismerni Koszovó függetlenségét, ha az ENSZ Biztonsági Tanácsában nem sikerül egyezségre jutni a dél-szerbiai tartomány jogállásáról - jelentette ki pénteken egy magas beosztású amerikai külügyi illetékes.

Nincs más út

"A koszovói albánok világosan megmondták, hogy ha nem jön létre megállapodás, maguk fogják kinyilvánítani függetlenségüket" - mondta Kurt Volker európai és eurázsiai ügyekért felelős külügyminisztériumi főcsoportfőnök.


Ebben az esetben - mondta az illetékes - "elismernénk Koszovó függetlenségét, ugyanúgy, ahogy azt több más ország is meg fogja tenni, hiszen ez az egyedüli kiút a Balkán számára".

Augusztus elejétől Pristinában folynak a tárgyalások Koszovó jövőjéről a kérdésben közvetítő nagyhatalmak között. Jelenleg erősen kétséges, sikerül-e elérniük a nemzetközi közvetítőknek, hogy a szerbeket és az albánokat elvezessék egy mindkettőjük számára elfogadható kompromisszumhoz.

Az Egyesült Államok, Franciaország, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország és Oroszország alkotta úgynevezett kontaktcsoport által kinevezett hármas először Agim Ceku koszovói miniszterelnökkel, utána Fatmir Sejdiu államfővel, és végül a Belgráddal tárgyaló teljes koszovói csoporttal folytatott megbeszélést.

Csak egy megoldás van

A megbeszélés tényleges tartalmáról még mindig csak találgatni lehet. Koszovói részről ugyanakkor változatlanul állítják - és ezt közvetlenül a diplomatahármas látogatása előtt is megerősítették -, csak a Szerbiától elszakadni akaró tartomány függetlenségéről hajlandók tárgyalni.

Oroszország ugyanakkor nem nézi jó szemmel a tartomány függetlenségi törekvéseit. Szerbia népe ma szuverenitását és területi épségét védelmezi" - mondta Vlagyimir Putyin egy ünnepségen a Kremlben. "Nem épülhet a béke Európában a nemzetközi jog alapelveinek, többek között az (1975-ös) Helsinki Zárónyilatkozat figyelembe vétele nélkül" - tette hozzá az orosz elnök.

Oroszország támogatja Szerbiát, amely a Nyugat nyomása ellenére határozottan ellenzi szakadár tartománya függetlenné válását. Moszkvai vélemény szerint egy ilyen precedens újabb konfliktust robbanthatna ki
süti beállítások módosítása