HTML

ISZLAMOFÓBIA

Az Iszlám, a muszlim vallásúak ellen elkövetett atrocitásokról szóló anyagok,legyenek azok "csak" szóban és írásban, de a tettlegesség,stb. reális bemutatása a cél.

Friss topikok

  • weiszpeti: Úgy tűnhet, hogy Zsélyi Benjámin, alias Ben-G mintha eltűnt volna az Iwiwről. Ne tévesszen meg sen... (2009.10.22. 17:13) Civilizációk háborúja ? Leleplezzük a háborúra uszítókat!
  • magyarmoszlim: A magyar antiszemitizmusról van. okai Szamuely és Kun-Khon elvtársak áldásos vörös terrorja. R... (2009.01.14. 10:46) Palesztinokról
  • lasarus: Sziasztok! Eszméletlen milyen dolgok vannak itt! Olvastam fentebb orwell egyik irását és marhára ... (2008.12.27. 12:46) Boszniai tragédia, a bosnyák muszlimok holocaustja...
  • Miki: Péter: antimuszlim vagy,aki tudálékoskodik. Azt hiszed,hogy tudsz valamit, de számomra komolyabb ... (2008.08.20. 11:48) Soha NE felejtsünk!
  • arc: index.hu/politika/kulfold/uldozott9904/ Itt van egy kis ízelítő a népi Kínáról,melyet most az uj... (2008.08.06. 15:34) Főoldal

Linkblog

Palesztinokról

2007.08.28. 11:25 :: magyarmoszlim

Első leszögezni valóm:

Soha,semmilyen formában nem tudom/tudjuk (a hozzám hasonló többség) elfogadni a terror/terrorizmus semmilyen formáját!

NEM fogadjuk el, tiltakozunk ellene, ha civileket ölnek meg!

Akár fegyverekkel,akár bombákkal,egyszóval bármivel is történjék az!

DE NEM fogadjuk el az állami szintre emelt megtörtént terrorakciókat sem,melyeket sokszor az Izraeli Állam folytat ártatlan palesztin civilek ellen!

Leszögezzük,hogy Izrael Államnak joga van a létezéshez,biztonsághoz!

DE ez a JOG NEM adhat jogot egy nép szisztematikus elnyomásához,polgárainak folyamatos/folytatólagos megalázásához,"gettóba" zárásához,kisemmizéséhez,s néha bizony-bizony kikell mondanom: legyilkolásához,vagy ahhoz való segédkezéshez!

HISZEM-VALLOM, hogy többen vagyunk,MI békeszerető emberek,akik a három nagy Ábrahámi világvallás követőit békében,folyamatos párbeszédben,megeggyezésben szeretnénk látni,főleg OTT, a SZENTFÖLDÖN!

De ehhez a hatalom birtokosainak barátságra kinyújtott keze is kellene,s hogy igazságosan rendeződjön a kisemmizett palesztinok helyzete is!

Jönnek a TÉNYEK:

1989.december 28-30.-án Jeruzsálemben izraeli zsidók és palesztinok szervezetei engedélyezett tüntetést rendeztek, "1990-a béke éve" címmel.A nagygyűlés Kelet-Jeruzsálemben kezdődött 28.-án,majd 3000 nő tüntetésével folytatódott 29.-én és 30.-án mintegy 18 országból jött 1300 pacifista és 15.000 helybeli tüntető képezett egy több km hosszú emberláncot az Óváros fala körül. Ezeket az izraeli hatóságok elég nagy szigorral szétszórták, mintegy 60 sebesült került kórházba.

 

A "palesztin ügy" támogatói a "Békét Most" elnevezésű szervezet,amelyik nemegyszer zsidók tízezereit mozgatta meg az elnyomottakért! Tehát láthatjuk,hogy mindkét félnél sokan akarják az óhajtott békét!

"A házrombolásokról"- Ehhez hasonló akciókat csak a legkeményebb diktatúrák végeztek. Íme egy példa a nemis olyan régmultból: Az egyik Jordán folyó völgyi kibuc bejáratánál egy palesztin paraszt agyonvert egy zsidó katonát,mire az izraeli hatóságok 114 házat felrobbantottak, s közel ezer parasztot kiűztek oda a termékeny völgyből, ahová a gyilkos való volt, a Tammum sivatagos vidékére. (Vajon kik követtek el ilyen tettet? Oradur, Lidice mond Önöknek valamit?)   

 

 

 

41 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://iszlamofobia.blog.hu/api/trackback/id/tr19151033

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

magyarmoszlim 2007.08.28. 11:43:28

A Falról:


Épül a fal Izraelben
A szentföldi kusztódia ferences szerzetesei egyre nagyobb aggodalommal tekintenek a 350 kilométeres vasbeton fal építésére, melyet az izraeli kormány a palesztin terroristák távol tartásának céljából emel. A legújabb elképzelések szerint az úgynevezett biztonsági falat további 42 kilométeres szakasszal hosszabbítják meg Ciszjordániában.
P. Giovanni Battistelli, a szentföldi ferences kusztódia vezetője ezzel kapcsolatban elmondta: "Sokáig szenvedtünk a vízumszerzés nehézségei és a szabad mozgás korlátozása miatt. A betonfal, melyet az izraeli kormány már hónapok óta épít, több helyen is a mi birtokunkban lévő területeinken halad át, mint például Betfágé és más helyek. Betfágéban lakásokat építünk az ott lakó keresztények számára, hogy így megakadályozzuk kivándorlásukat" - mondta P. Battistelli. - De amikor az izraeli katonák lerombolják mások otthonait, mi hogyan remélhetnénk területeink visszaszerzését?"
Ariel Sharon kormánya súlyosan megsérti a Szentszék és Izrael között 1993. december 30-án megkötött államközi egyezményt - hangsúlyozta a napokban Pietro Sambi érsek, Jeruzsálem és Palesztina Izraelhez akkreditált szentszéki nagykövete. A két állam között fennálló egyezmény értelmében, "az izraeli kormány megígéri, hogy tiszteletben tartja és védelmezi a katolikus intézmények tulajdonát". Ezzel szemben az "izraeli fal" építésére hivatkozva, október közepén buldózerek szántották ki a ferencesek és a vincés nővérek citrom- és olajfaültetvényeit, majd a kongregációk tulajdonát képező területeket kettészelték, lehetetlenné téve ezzel a közöttük lévő kapcsolatot. A jelenlegi tervek szerint az "izraeli fal" legközelebbi áldozatai a passzionista szerzetesek és a komboniánus nővérek termőföldjei lesznek. "Ez minden, csak nem a katolikus intézmények tulajdonának tiszteletben tartása" - hangoztatta Pietro Sambi apostoli nuncius.
A katolikus egyház mellett a helyi anglikán és evangélikus egyház képviselői is tiltakoznak a fal építése miatt, mely által Izrael olyan újabb területeket is hatalmába kerítene, melyek a nemzetközi egyezmények szerint a palesztin fennhatóságot illetik. Az így erőszakkal bekebelezett területeken élő mintegy százezer arab sem állampolgárságot, sem hosszú tartózkodási jogot nem kap Izraeltől. (Kathpress/apic)

ujember.katolikus.hu/Archivum/2003.11.09/0102.html


ENSZ: jogellenes az izraeli fal
2004-07-11 13:00:00

Az ENSZ Nemzetközi Bírósága szerint jogellenes a Ciszjordániában épített palesztinellenes izraeli fal - értesült a Reuters.
A hírügynökség részleteket közölt a pénteken nyilvánosságra hozandó határozatból. Eszerint a fal illegális és azt le kell bontani, és a hátrányosan érintetteknek kártérítés jár. A Reuters által szerzett szöveg úgy fogalmaz, hogy a fal ellentétes a nemzetközi joggal.
Izrael máris közölte, hogy nem fogadja el a nemzetközi bíróság döntését, mert szüksége van olyan biztosítórendszerre, amely távol tartja területétől az öngyilkos palesztin merénylőket.

Forrás: Magyar Rádió

www.karpatinfo.net/article11507.html


Képgaléria: Graffitivel az izraeli fal ellen
NOL • Krumpli Béla • 2005. augusztus 6.

A bristoli származású, londoni graffiti művész, Banksy legújabb akciójával az izraeli fal léte ellen tiltakozik.
A falfirkász közel három éve hajt végre vizuális környezetvédelmi akciókat Londonban, a városlakók nagy örömére. Játékos, lágyan felforgató, az óriásposzterek vizuális terrorját szellemes képi poénokkal "megtoroló" munkáinak mára nemcsak komoly rajongótábora támadt, hanem reprodukcióit jó pénzért árulják a feketepiacon és a nagy multik is megkeresték már jónéhányszor, hogy szálljon be reklámkampányaikba. A Nike által felajánlott zsíros munkát például négyszer utasította el, elmondása szerint nem kell a pénz és utálja a gyerekmunkásokat alkalmazó multikat. "Az elutasított munkáimból akár egy fordított szakmai önéletrajz is kitelne" - mondta a The Guardiannak adott interjújában. Bár kiadott már két könyvet - Existencilism és Banging Your Head Against A Brick Wall -, volt már egy kiállítása 2003-ban egy londoni raktárépületben, az intézményes művészetbe továbbra sem akar beolvadni.
Izraelbe nem csak a világ legnagyobb falfelülete vonzotta - a berlini falnál háromszor magasabb, a palesztin és az izraeli területeket elválasztó, közel hétszáz kilométer hosszú fal léte már önmagában kihívás egy igazi graffitisnek - a falra fújt munkáival az ENSZ által is törvénytelennek nevezett objektum abszurditása ellen tiltakozik.

(The Guardian, NOL)

nol.hu/cikk/372762/


Ellentétes a nemzetközi joggal az Izrael által Ciszjordániában emelt kerítés-rendszer - áll a hágai Nemzetközi Bíróság pénteken született, kötelező érvénnyel nem bíró tanácsadó véleményében. A bíróság a fal már elkészült részeinek lebontására szólította fel a Tel-Aviv-i kormányt, amely elutasította a határozatot.

nol.hu/budapest/cikk/325023/

palesztin 2007.08.28. 12:55:31

A Biztonsági Tanács 1967.november 22-i
242. sz. határozata a közel-keleti helyzet rendezéséről.
(Melyet Izrael Állam azóta sem hajtott végre...)

"A BT kifejezve aggodalmát a közel-keleti súlyos helyzet felett,hangsúlyozva,hogy a háború útján történő területszerzés megengedhetetlen és hogy olyan igazságos és tartós békén kell munkálkodni, amely lehetővé teszi a térség minden államának, hogy biztonságban éljen,
hangsúlyozva továbbá, hogy az összes tagállam az ENSZ alapokmányát elfogadva kötelezettséget vállalt, hogy az alapokmány 2.cikkelye szellemében fog cselekedni.

1......amelynek magába kell foglalnia az alábbi két alapelvet:
I.Az izraeli fegyveres erők visszavonása a legutóbbi konfliktus során elfoglalt területekről;.........."

Ugyan miért dacolhat mindennel Izrael Állam?
Legyen az ENSZ hat.vagy ENSZ BT???

nóri 2007.08.29. 09:11:27

sziasztok,

Miért van az, hogy olvasva a fentieket, figyelve a médiát, azt szűröm le,hogy Izraelnek szinte mindent szabad és lehet...???

Ezen érdemes elgondolkodni...

A válasz sem olyan egyszerű, mint hinnénk.

üdv, Nóri

Robi 2007.08.31. 12:08:57

Meghalt három palesztin gyerek
MTI
| 2007. 08. 29., 21:24 | Frissítve: 1 napja
Izraeli harckocsilövedék felrobbanásában meghalt szerdán három palesztin gyerek a Gázai övezet északi részén, közölték palesztin egészségügyi források. A mentők olyan helyen találtak rá két, 12 és 10 éves gyerek holttestére és egy harmadik, súlyosan sebesült palesztin gyerekre Bét-Hanún településtől nyugatra, ahonnan palesztin szélsőségesek rakétákat szoktak kilőni izraeli területek felé, mondták el szemtanúk. Később, a kórházban a harmadik, 9 éves gyermek is belehalt sebeibe.

A francia hírügynökség úgy értesült palesztin egészségügyi forrásból, hogy a gyerekeket a Dzsabalíja menekülttábor területén, házuk közelében, játék közben érte a találat, és egy negyedik gyerek is megsebesült, de kevésbé súlyosan. Az izraeli hadsereg azt közölte, hogy katonái a térségben szárazföldi hadműveletet hajtottak végre, de csak palesztin szélsőségesek rakétaindító-állásait vették célba.

index.hu/politika/kulhirek/325426/

Nos.
Lehet megint a palesztinokat vádolni,hogy mi a fenének játszanak az utcán a gyermekeik?!

Mi a fenét keres izraeli katona Ciszjordániában és Kelet-Jeruzsálemben?
Többek között....

Palesztin 2007.09.05. 07:45:07

Mit találtam....megosztom Veletek, egyenesen Izraelből:


A háború gyermekei


Ismét gyermekekről szól a történet. Öt meggyilkolt gázai gyermek nyolc nap leforgása alatt. A meggyilkolásukat övező, önmagában véve is morbid izraeli közöny - a legutóbbi három gyermek tragédiája például csak aprócska hírként jelent meg a Jediot Áháronot 11. oldalán - nem feledtetheti azt a tényt, hogy az izraeli hadsereg gyermekek ellen visel háborút. Az egy esztendővel ezelőtti Nyári eső hadművelet halálos áldozatainak öt százaléka is gyermek volt. Az elmúlt két hét izraeli katonai akciói során életét vesztett 21 áldozat negyede szintén gyermek. S ha ne adj Isten Sz'dérot izraeli városban legközelebb gyermekeket éri a palesztin rakétatámadás, mielőtt fájdalmunkkal telekürtöljük majd a világot, akkor emlékeznünk kell a fentebb említett adatra.

Az izraeli hadsereg azzal magyarázza a gázai gyermekek halálát, hogy a palesztinok őket küldik ki a Kasszám-rakéták kilövőállványainak begyűjtésére. Csakhogy a legutóbbi esetekben a megölt palesztin gyermekek nem a rakétaállványok összeszedésével foglalatoskodtak. Az első két áldozat fáról lehullott szentjánoskenyeret szedett, míg a három utóbbi - még az izraeli hadsereg belső vizsgálata szerint is - fogócskát játszott. De ha elfogadjuk az izraeli hadsereg azon állítását, miszerint a palesztinok gyermekeket küldenek ki a rakétavetők begyűjtésére - ezt egyébként még senki nem bizonyította -, ebben az esetben akkor is azonnal be kellene szüntetni a tüzet.

Csakhogy az izraeli hadsereget az nem érdekli, hogy az ilyen akcióknak gyermekek is áldozatul eshetnek, hiszen a katonák saját bevallása szerint tudatosan lőnek minden gyanúsnak ítélt mozgó alakra, amelyek gyermekek is lehetnek. A rakétavetőket begyűjtő alakokra tüzelő izraeli hadsereg ezek szerint gyermekeket gyilkoló hadsereg. Nem beszélhetünk tehát elszomorító (egyébként sorozatos) tévedésről, amint ezt katonai körökben állítják, hanem arról van szó, hogy a hadsereg semmibe veszi a gyermekek életét, s a sorsuk iránt elképesztő közönyt tanúsít.

Egy erkölcsi értékekre érzékeny társadalomban legalább föltennék a kérdést: Vajon szabad-e lőni a rakétavetők felé közeledő alakokra, amikor tudjuk azt, hogy egy részük a józan megfontolásra alkalmatlan, s ezért nem büntethető kisgyerek? Vagy talán mi mindent megengedhetünk magunknak a háborús cselekmények terén? S ha elfogadjuk is a hadsereg állítását, miszerint az egyébként igen fejlett messzelátó technika sem alkalmas a tízéves gyermek és a felnőtt közötti különbség észlelésére, az izraeli katonaságot akkor sem menthetjük föl a bűnös cselekedet elkövetésének felelőssége alól. Még akkor sem, ha egyébként teljesen téves megfontolásból elfogadnánk azt a tételt, hogy halál fia az, aki a rakétavetők közelébe merészkedik. Mert azon puszta tény miatt, hogy gyermekekről van szó, meg kellene változtatnunk a szabályokat. De ha még azt a tényt is hozzátesszük, hogy a rakétavetőkre irányzott tűz eddig nem vezetett a Kasszámok elhallgattatására, s még csak a kilőtt rakéták száma se m csökkent, akkor bizony fölmerül bennünk a hátborzongató gyanú: Az izraeli hadsereg azért tüzel, hogy bosszút álljon és büntessen. Még akkor is, ha tudja, hogy ott gyermekek is tartózkodhatnak. A mostani gyilkosság után Sz'dérot városban egyetlen izraeli gyermek élete sincs biztonságban. Sőt, ellenkezőleg.

Ha jóhiszeműen áttekintjük az elmúlt két hónap eseményeinek krónikáját, rájövünk, hogy a Kasszám-rakéták izraeli területre történő kilövését mindig megelőzte egy izraeli katonai akció. Az izraeli hadsereg a Gázai övezetben mindig végrehajtott egy-egy célzott likvidálást. Ebben az esetben egyáltalán nem számít gyermetegnek az a kérdés, hogy ki kezdte előbb. Az izraeli hadsereg az utóbbi hetekben ugyanis visszatért a nagybani célzott likvidálások eszközéhez, aminek következtében nőtt az izraeli területre kilőtt Kasszám-rakéták száma. Ez az igazság, amelyet nálunk igyekeznek eltitkolni. Amióta Gábi Áskenázi és Éhúd Bárák hivatalba lépett, nagyon megengedték a gyeplőt a hadseregben. Ha Bárák védelmi miniszter a jobboldalt képviselné, talán máris tanúi lehetnénk az izraeli hadsereg által a Gázai övezetben elkövetett féktelen tobzódás miatti közfölháborodásnak. Ám a baloldali Báráknak mindent szabad, még akkor is, ha gyermekek az áldozatok. De Báráknak és az izrae li közvéleménynek ez nem jelent semmit.

Igen, a gázai gyermekek a Kasszám-rakéták körül csoportosulnak. Szinte ez az egyetlen érdekesség az életükben. Ez az ő játszóterük. S akik a szüleiknek fennhéjázva azt prédikálják, hogy "vigyázzanak a gyerekeikre", azok sosem jártak például Bét-Hánúnban. Mert ott a mocskos sikátorokon és a szegényes viskókon kívül más nincs. S ha megfelelne is valóságnak az állítás, miszerint a Kasszám-rakéták kilövői fölhasználják ezeket a szerencsétlen gyermekeket - amit eddig nem bizonyítottak - , akkor sem engedhetnénk meg magunknak azt, hogy cselekedeteinkkel rossz irányba befolyásoljuk a rólunk alkotott erkölcsi képet. Igen, jobban tennénk, ha visszafogottabban viselkednénk és jobban óvakodnánk a visszatetsző tettek elkövetésétől. Igen, nem mindig kell visszaütni, főleg akkor nem, ha az gyermekhalállal végződhet.

A Kasszám-rakéták kilövését nem a válogatás nélküli gyilkolással lehet beszüntetni. Minden elpusztított kilövőállvány helyébe újat lehet állítani. A nálunk és a palesztinoknál most elkezdődött új tanév rossz előjellel indult. Aki valóban szeretné elérni a Kasszám-rakéták kilövésének beszüntetését, annak tűzszünetről szóló tárgyalásokat kellene kezdenie a Gázában székelő palesztin kormánnyal. Ez az egyetlen és járható út. A likvidálások, a bombázások és a gyermekgyilkosságok pontosan az ellenkező irányba vezetnek.

Gidon Lévi

(Háárec) Fordította: Hering József
Amit tudni kell! Cenzúrázott videó

peter 2007.09.05. 13:06:11

Palesztin:

"Mit találtam...."

Lám, lám.

A Haarec eléggé mainstream lap, jól tükrözi az izraeli közvélemény egy jelentős részének álláspontját. És e cikk szerint a Cahal nem elég körültekintő magatartása elitélendő.

Tudsz idézni mainstream palesztin forrásból is olyan cikket, amely azt feszegeti, hogy talán nem kellene az izraeli civileket támadni?

Palesztin 2007.09.06. 08:11:37

petike:

Savanyú a szőlő kiscsillag?

A nemhozzáértők mindíg így járnak.
Az egyoldalúság,elfogultság pedig betegség.
Van pszichiáter ajánlatom.
Rád férne...

peter 2007.09.06. 10:24:41

palesztin:

"Van pszichiáter ajánlatom."

A kérdésre viszont nem válaszoltál.

Zoli 2007.09.07. 08:01:22

peterke, te meg ilyen cikkeket nem akarsz betenni,csak olyanokat,melyben ezek a galád mohamedánok a keresztények-zsidók vérét szomjazzák!
Holott tudjuk,h ez nem így van!
Vannak terroristák,bűnözők,de szte minden népben,vallásban vannak.
Most a mohamedánokat divat a legjobban szapulni.
Én sem szeretem a külföldieket Magyarországon, de ez a nemszeretet nemcsak az arabokra vonatkozik.
S mert nem szeretem őket,ez nem azt jelenti,amit te hangoztatsz.

csókol anyád,pista.

oszt jónapot

peter 2007.09.07. 14:23:20

Zoli:

"...te meg ilyen cikkeket nem akarsz betenni..."

Fölösleges. Palesztin ezekkel jól ellátja a blogot.

"Vannak terroristák,bűnözők,de szte minden népben,vallásban vannak."

Ez pontosan így van. Egy időben még egy tantrikus jóga mozgalom is terrorista eszközökhöz folyamodott (Ananda Magra az 1950-es években, ha jól emlékszem). De vedd figyelembe, hogy a terrorizmus csak egy eszköz - egy erőszakos kisebbség eszköze, mellyel a többséget igyekszik megfélemlíteni és a kisebbségnek tetsző magatartásra kényszeríteni.

Jelenleg leginkább a muszlimok alkalmazzák szerte a világon, mert úgy látják, hogy működik, beválik. (Igazuk van - sok esetben tényleg működik.) És talán észreveszed (vagy talán mégsem) a terrorista szervezetek közötti minőségi és nagyságrendi különbségeket. Az IRA, ETA, Brigate Rosse és a többiek helyi, esetleg országos szervezetek voltak, viszonylag korlátozott céllal (nemzeti felszabadítás, társadalmi igazságtétel, bálnavadászat vagy állatkisérletek beszüntetése). Ma is vannak ilyenek, de a jelenleg a világon működő kb 500 kisebb-nagyobb terrorista szervezet 90 százalékát az iszlám hívei üzemeltetik, csapásmérő képességüket a határok nem korlátozzák, tevékenységüket a Fülöp-szigetektől Amerikáig elég jól összehangolják. És céljaik egyáltalán nem korlátozottak (olvasd el mondjuk OBL fatwáit).

"...nem azt jelenti,amit te hangoztatsz."

Mit is hangoztatok?

zoli 2007.09.09. 11:26:35

Egy 16 éves palesztin fiút lőttek agyon a zsidó megszállók Gáza és Izrael határának közelében.

Palestinian teenager killed by Israeli army GAZA CITY, Sept 8(AP): A 16-year-old Palestinianboy was killed by Israeli army fire near the Gaza-Israel border on Saturday, a Palestinian health official said.

(AP)

kicsi 2007.09.09. 13:46:41

Nos,miért is csodálkoznak az izraeliek,ha a palesztinok folyamatosan lövik őket?
Egyetlen ensz határozatot sem tartottak pl. be,mely a palesztinoknak végre megengedné,h önálló állama legyen.

S utánna az izraeliek éljenek (akár falak mögött is) békében a palesztinokkal.

Vagy a fegyvergyártók,stb érdekei nagyobbak,mint az egyszerű embereké???

csákó

Peter 2007.09.09. 20:07:04

kicsi:

"...Egyetlen ensz határozatot sem tartottak pl. be,mely a palesztinoknak végre megengedné,h önálló állama legyen...."

Az ilyen határozatok általában úgy működnek, hogy az előírások végrehajtása VALAMENNYI érdekeltre egyaránt és egyszerre kötelező - és ha az egyik fél elszabotálja a dolgot, akkor a többieket nem lehet kötelezni, hogy a rájuk eső részt azért tessék csak teljesíteni.

Az arabok hányat is tartottak be? Kezdve mondjuk mindjárt 1948-cal? Vagy mondjuk folytatva Osloval? És mi is akadályozta az arabokat 1949 és 1967 között, hogy létrehozzanak egy palesztin államot?

Nem vitás, hogy a palesztinai arabok elég rossz kártyákat kaptak - de az sem vitás, hogy azokat rettenetesen rosszul játszották ki. Szóval nem lehet mindenért a zsidókat hibáztatni.

Jozsó 2007.10.01. 14:35:33

Gyerekek,egyelőre úgy néz ki,hogy a zsidóknak kellene példát mutatniuk...közben meg nagy részük azt teszi a palesztinokkal,mint amit velük tettek a nácik annak idején!

Vagy tanultak a náciktól???
Tisztességes zsidó inkább vagy katonaszökevény lesz,vagy obstruál...
Sokan vannak,s egyre többen!

palesztin 2007.10.08. 12:15:57

Ismét civileket mészárolt Izrael
2007-10-08. 09:09:36

A gázai övezetben civilek sérültek meg egy hajnali izraeli rakétatámadásban. A hét ember közül kettő állapota súlyos – közölték palesztin kórházi források.

Izrael népirtó hadseregének szóvivője elismerte a légicsapást, amelyet azzal indokolt, hogy a palesztin fegyveresek azt megelőzően önvédelemből gránátokat lőttek ki Izraelre.

kukorica jancsi 2007.11.20. 08:15:46

Az alanti idézetek mind Norman G. Finkelstein-től származnak, többnyire a 'Palesztína emelkedése és bukása: Az intifáda éveiről való személyes beszámoló', University of Minnesota Press, Minneapolis és London, 1996; c. könyvből, egy idézet a 'Képzelet és valóság és az Izrael-Palesztin ellentét realitása', Verso, London és New York, 1995.c. könyvből. Norman Finkelstein nemzetközi kapcsolatokat és politikai elméletet oktat a City University of New Yorkban és a New York Universityn. A két könyvének végén megjelent izzó hangú riportok túl számosak ahhoz, hogy itt visszaadjuk őket itt. A 'Képzelet és valóság' ajánlása értékes betekintést nyújt a hátterébe:

Szeretett szüleimnek,
Maryla Husyt Finkelsteinnak, A Varsói gettó túlélője, Maidanek koncentrációs tábor,
és Zacharias Finkelsteinnak A Varsói gettó túlélője, Auschwitz koncentrációs tábor.
Sohasem felejtsem el vagy bocsássam meg ami velük történt.
Kezdjük egy rövid statisztikai adatgyűjteménnyel, amelyet Finkelstein bemutat Izrael születését illetően:
1947 és 1949 között 750 000 palesztint űztek ki és Izrael kikiáltotta függetlenségét, 1967 júniusában 300 000 palesztin menekült vagy üldözték el őket ahogy Izrael a Nyugati partot és a Gázai övezetet meghódította. Falvak százait törölték le a térképről. A Nyugati part és a Gázai övezet izraeli megszállása során 1967 júniusa után több mint ezer palesztint nőket és gyerekeket is - deportáltak vád és tárgyalás nélkül! A föld felét és az értékes víztartalék 80%-át vette el az izraeli kormány. Amíg a deportált palesztínok távol voltak, 100 ezer zsidó telepedett le a Nyugati parton és a Gázai övezetben. Mindezek az intézkedések - és ennél sokkal több hasonlót hozott Izrael a megszállott övezetekben - ahogy egy izraeli újság szépítően nevezte 'nagyon messze vannak a nemzetköti jog normáitól'. (Hotam, 1989 augusztus 4-én) (Norman G. Finkelstein, 'Palesztína emelkedése és bukása: Az intifáda éveiről való személyes beszámoló', University of Minnesota Press, Minneapolis és London, 1996; 52 o.)
És egy pár példa azokból az eseményekből, amelyek Izrael függetlenségi háborúját alkották:
Atrocitások történtek, ezek 'kétségtelenül fölgyorsultak az IDF haladása során' (Birth, 230. oldal). Vegyük szemügyre az Ad Dawayimai tömeggyilkosságot késő októberben. Egy katona, az eset szemtanúja leírta, hogy az IDF, amely a falut harc nélkül foglalta el, először 80-100 arab férfit ölt meg, utána nőket és gyerekeket. A gyerekekt úgy ölték meg, hogy fejüket bottal szétverték. Minden házban volt legalább egy halott. A többi arabot bezárták házaikba 'élelem és víz nélkül', és a falut szisztematikusan kipusztították.
Egy parancsnok elrendelte, hogy egy utász tegyen két idős asszonyt egy bizonyos házba és robbantsa fel a házat velük együtt. Az utász megtagadta a parancsot. A parancsnok ekkor saját embereinek parancsolta meg az asszonyok bezárását és megtették az ördögi tettet. Egy katona azzal büszkélkedett, hogy egy asszonyt megerőszakolt és utána lelőtte. Egy asszonyt, aki újszülött gyermekét hordozta, megbíztak, hogy takarítsa azt az udvart, ahol a katonák ettek. Egy pár napig dolgozott. Végül lelőtték őt is és a csecsemőt is.
A katona, aki szemtanú volt azt a következtetést vonta le, hogy: 'kulturált tisztek váltak brutális gyilkosokká és azt nem a csata hevében... de a kiirtás és pusztítás elve tette őket azzá. Minél kevesebb arab marad, annál jobb. ...
Morris jelenti a következő (nagyon részleges) leltárát az IDF atrocitásainak az októberi harcok során, ahogy azt a Mapam politikai bizottsága írta le:
SAFSAF -- '52 embert kötéllel összekötöttek , bedobták őket egy aknába es beléjük lőttek. 10 meghalt. Az asszonyok kegyelemért könyörögtek. Hármat megerőszakoltak. Egy 14 éves kislányt megerőszakoltak. További négyet megöltek.'
JISH - 'Egy asszonyt és a csecsemőjét megöltek. másik 11-et [megöltek?].'
...
(Norman G. Finkelstein, 'Képzelet és valóság és az Izrael-Palesztin ellentét realitása', Verso, London és New York, 1995. 76 o.)
Itt említi Izrael Libanoni invázióját 1982-ben:
Kb. 200 Kuwaiti halt meg az iraki invázió során. Kb. 20 ezer palesztin és libanoni halt meg Izrael libanoni inváziója során. A két invázió közötti különbség százszoros. És ahogy a média dühöngött amiatt, hogy Irak rettenetes vegyi fegyvereket vet be Irán és a kurdok ellen, úgy arról is be kellett volna számolnia, hogy Izrael, valószínűleg illegálisan, bombacsoportokat és foszforkagylókat használt a libanoni háború folyamán. Visszaemlékezésében 'A nép kára', a régi brit levelező, Robert Fisk, leírta a foszforkagylók két libanoni gyerek áldozatát:
Dr. Shamaa története rettenetes volt és hangja elcsuklott, ahogy mesélte. 'A két csecsemőt vízbe tettem, hogy a lángokat kioltsam.' mondta. 'Egy félórával később még mindig égtek. Még a hullaházban is órákig izzott testük.' Másnap Amal Shamaa kivette a két csöpp testet a hullaházból, hogy eltemessék őket. Rémületére újból égni kezdtek.
(Norman G. Finkelstein, 'Palesztína emelkedése és bukása: Az intifáda éveiről való személyes beszámoló', University of Minnesota Press, Minneapolis és London, 1996; 45-46 o.)
A maradék idézetek az intifádával foglalkoznak, amelynek én több helyet adok, mivel az tényleg időszerű téma.
Valójában a palesztin 'erőszak', amellyel én találkoztam az elfoglalt területeken való tartózkodásom során, kevéssel volt több, mint szimbólikus, de ugyanez nem mondható el arról az erőről, amely azt elfojtotta. Egyszer a Jalazoun menekülttáborban gyerekek égettek el egy autókereket az út mellett a táboron belül. Hirtelen egy autó állt meg mellettük. Az ajtók kinyíltak és négy férfi (vagy telepesek, vagy civilruhás katonák) ugrott ki, vadul lövöldözve minden irányba. A mellettem levő fiúnak a hátába lőttek, a golyó a köldökén jött ki.
(Norman G. Finkelstein, 'Palesztína emelkedése és bukása: Az intifáda éveiről való személyes beszámoló', University of Minnesota Press, Minneapolis és London, 1996; 2 o.)
Délután a Bethlehemi tömeggyilkosságról érkeztek hírek. A tiltakozók közé vegyült izraeli elhárító csoport, túristaként öltözve lelőtt öt palesztin fiatalt. Az egyik halottan feküdt. Négy sebesült társát hajánál fogva húzták a hadsereg raktárába. Ahogy a megrémült tömeg szétoszlott, a civilruhás gyilkosok nevettek és tréfálkoztak az egyenruhás gyilkosokkal. (Norman G. Finkelstein, 'Palesztína emelkedése és bukása: Az intifáda éveiről való személyes beszámoló', University of Minnesota Press, Minneapolis és London, 1996; 42-43 o.)
Egy ezeroldalas gyermekvédelmi tanulmány, 'A palesztin gyerekek sorsa a felkelés alatt', részletesen leírja a gyerekek 'ütlegelését, könnygázzal való kezelését és lelövését'. Több mint 150 palesztin gyereket öltek meg az intifáda kezdete óta, legalább 37 ezek közül fiatalabb mint 6 éves. Átlagéletkoruk 10 év volt. Többségük, a tanulmány szerint, nem is vett részt a kődobálásban amikor lelőtték, és a lelőttek négyötöde esetén a hadsereg akadályozta vagy késleltette az orvosi elsősegélyt. A hadsereg a temetéseket erőszakkal szétoszlatta vagy akadályozta. Több mint 50 ezer palesztín gyereket kellett orvosilag kezelni könnygáz belélegzése miatt, csonttörések és más sérülések miatt az intifáda első két éve során. A gyerekek fele 10 évesnél fiatalabb volt. A tanulmány szerint 'a katonák nagy részét nem vonták felelősségre a gyerekek bántalmazása miatt.' Valóban. csak kevés esetről írt a sajtó amelyet egyáltalán megvizsgáltak.
A B'T selem (Izraeli információs központ az elfoglalt területen az emberi jogok védelmére) tanulmánya szerint sokszor történik erőszak gyerekek ellen, akik rendőrségi őrizetben vannak, és közülük a többség ártatlanul. Komoly verések, ütlegelés, öklözés, rúgás, hajhúzás, bottal vagy vasrúddal való verés, a falra vagy padlóra nyomás meglehetősen szokásos. A tanulmány újabb módszerekről is beszámol fiatalkorúak vallatásánál:
A gyanúsított ütése, amikor az egy zsákban van, amely fejét beborítja és a térdéhez van erősítve, a gyanúsított kikötése csavart helyzetben egy szabad ég alatti csőhöz, hátrakötött kézzel órákig, sokszor esőben, éjszaka vagy a forró nap alatt. A gyanúsított fogva tartása egy kis sötét, büdös és fojtó cellában, melynek mérete másfél méter * másfél méter. A gyanúsított bezárása egy embermagas cellába, ahol állni lehet, de mozogni nem. A megkötözött gyanúsítottat órákig 'koporsóban' tartani, egy dobozban, amely felülről zárható és ahol csak guggolni lehet, WC nélkül.
Az izraeli sajtó és emberi jogi jelentések húst és vért hoznak napvilágra. A Hotam 1988 április 1-i kiadása egy 10 éves gyerek megveréséről jelentett, aki a hadsereg vallatása során annyira összevertek, hogy fekete és kék lett 'mint egy steak'. A katonákat egyáltalán nem zavarta, mikor megtudták, hogy a fiú néma, süket és szellemileg visszamaradt. A Koteret Rashit 1988 július 13-i száma jelentette, hogy 25 gyerek eltűnése és a börtönbeli bánásmód azt okozta, hogy a szülők 'zavarták' a hadsereget mikor azt kérdezték, hogy hol van a gyerekük. A Hadashot 1988 augusztus 19-i száma egy hatéves bekötött szemű gyerek fényképét mutatta, aki egy katonai autóban volt. A kapitány azt mondta, hogy sok ilyen korú gyereket tartanak fogva, amíg néhány száz dollárnyi váltságdíjat fizetnek értük, és hogy szállításuk közben a gyerekek gyakran becsinálnak félelmükben. 'Önkéntes gyilkos' cím alatt az izraeli emberi jogok ligájának 1989 augusztusi kiadása azt jelentette, hogy az izraeli hadsereg (nyilvánvalóan a különítmények céllövői) sok palesztin gyerekre céloz, akiket vezetőnek gondolnak. A 'gondosan kiválasztott' vezetőnek aztán vagy a fejébe vagy a szívébe lőnek, aki rögtön meghal. Dr. Haim Gordon, az izraeli emberi jogoktól jelentette, hogy egy nyolcévest megkínoztak a katonák, amikor az nem volt hajlandó elárulni, hogy barátai közül melyik dobott köveket. Meztelenre vetkőztetve a lábánál fogva akasztották föl és brutálisan verték, mielőtt elengedték, egy tető sarkára nyomták. (Az izraeli liga 1990-es bulletinjéből idéztünk). A Hadashot január 15-i kiadása egy 13 éves esetét jelentette, akit fogságba tettek, miután ujjait eltörték és ott tartották orvosi ellátás és élelem nélkül, mert apja nem tudta kifizetni a 750 dolláros váltságdíjat. A Davar 1990 január 26-i száma egy 16 éves lány esetéről számol be, akit egy gumibottal hadonászó rendőr ütött ('megpróbálta a botot még a lábaim közé is nyomni') és aztán megverték, mert nem volt hajlandó a vallomást aláírni. A Hotam 1990 június 29-i száma egy 13 éves gyanúsítottról számol be, aki nem vallott bátyja ellen terhelőleg, akinek az arcát 'törték össze', és akinek az egész testén zúzódások nyomai voltak, nem engedték meg órákig, hogy igyon, és arra kényszerítették, hogy a nadrágjába vizeljen és ürítsen.
Egy 14 éves palesztín hátborzongató történetéről számol be a Hadashot 1992 februári száma, akit azért zártak be, mert azzal gyanúsították, hogy köveket dobál, itt a Hebron letartóztatási központ belső forrását idézi:
Ami ott történt, az szörnyűséges volt. Botjaikat a fogvatartottakon törték el, nemiszerveiket ütötték, összekötöttek egy foglyot a hideg padlón és futballt játszottak vele - szószerint rugdosták és görgették. Aztán egy telefonnal elektromos áramütésekkel traktálták, majd órákig a hideg esőben kellett állnia. Összemorzsolják a rabokat, húsdarabokká változtatják őket.
Egy másik belső forrástól a központon belül azt idézték, hogy 'a kínzások a damaszkuszi börtön kínzásaira emlékeztetnek'. (Norman G. Finkelstein, 'Palesztína emelkedése és bukása: Az intifáda éveiről való személyes beszámoló', University of Minnesota Press, Minneapolis és London, 1996; 47-49 o.)
Izrael legfelsőbb bírósága készséges cinkosa a megszálló rendszernek a Nyugati parton és Gázában. A negyedik genfi konvenció kifejezetten megtiltja magántulajdon tönkretevését, kivéve, ha 'ha az ilyen tönkretevés abszolút elkerülhetetlen katonai akciók miatt', tehát megtiltja a kollektív büntetést. Mégis a legfelsőbb bíróság véleménye szerint a házrombolások az elfoglalt területeken megengedhetőek, állítva, hogy 'a házrombolásról nem állítható, hogy az kollektív büntetés lenne'. A negyedik genfi konvenció szintén megtiltja a megszállónak, hogy 'saját civillakosságát az elfoglalt területeken telepítse le'. A legfelsőbb bíróság vagy kimondta, hogy a a Nyugati parton és Gázában levő települések legálisak vagy elutasította a legalitásuk elleni érvek meghallgatását. A nemzetközi jog szerint a megszálló nem vezethet be új adókat a megszállt területen. A legfelsőbb bíróság szerint az áruforgalmi adó az 1976- ban megszállt területeken jogos. ..
A megszállt területen minden 'biztonsággal kapcsolatos' (és a legtöbb polgári) ügy felett izraeli haditörvényszékek döntenek.Gyanúsítottakat eljárás nélkül 18 napig le lehet zárni. Az elzárás meghosszabítása a hadinyomozó információjától függ. A biztosíték elleni szabadonbocsátásra vonatkozó kérvényeket 'szinte mindig elutasítják'. A gyanúsítottaknak nincs joguk jogi képviseletre. Ha megengedték, hogy ügyvédet fogadjanak, az ügyvéd nem látogathatta meg ügyfelét a nyomozás lezárásáig. A vádeljárások egy komédia szintjén állnak. A vallomások nagy része kínzások során született meg és szinte mindig héberül íródott, amelyet kevés palesztin beszél vagy ír. Egy adminisztratív vád megengedte a vád, tények vagy per nélküli elzárást egy évig.
Hivatalos Izraeli törvények megengedik egy palesztin megölését csak azért, mert álarcot visel, zászlót lobogtat vagy barrikádot emel (amely néhány kőből és pár szemétládából áll), vagy ha nem áll meg felszólításra. Szintén megengedték halálos műanyaggolyók bevetését és 'keresett' palesztínok csoportos kivégzését. Mindezek a rendeletek a nemzetközi joggal ellentétben állnak amely a halálos műanyaggolyók bevetését csak életveszélyes helyzetben hagyja jóvá, és csak akkor, ha más lehetőség nincs. Egy közelkeleti megfigyelő ebből azt szűrte le, hogy a hivatalos Izraeli gyakorlat elnézi a palesztínok jogtalan meggyilkolását.
Az idézett szabályok a halálos műanyaggolyók bevetését illetően a hivatalosak voltak, a nemhivatalosak még lazábbak voltak, ahogy ez a vizsgálatokból és a palesztínok vallomásaiból nyilvánvaló, akik izraelieket gyilkossággal vádoltak. Az intifáda során több mint 700 palesztínt lőttek le az izraeli biztonsági erők. De egy izraeli katonát sem vádoltak meg gyilkossággal és csak kettőt vádoltak meg emberek lemészárlásával. Egy tucatnál kevesebbet vádoltak meg kisebb dolgokkal, mint pl. illegális fegyverhasználat. A tíznél kevesebb katona, akik palesztínokat öltek meg, egy hivatalos nyilatkozat szerint 18 hónapig terjedő büntetést kapott. .. Amnesty International szerint a palesztinokat egy kő eldobásáéert öt évig terjedő börtönbüntetésre itélték.
Újra szemügyre véve egy gázai esetét, akit izraeli katonák brutálisan agyonvertek (akik közül egyiket sem vádoltak emberöléssel és ültettek le öt hónapnál hosszabban), a prominens izraeli ügyvéd, Avigdor Feldman ezt következtette: 'a területek törvényenkívülisége teljes. Mindenki - rangtól és más dolgokban való véleményétől függetlenül egyetért abban, hogy egy arab életének értéke nulla.' (Norman G. Finkelstein, 'Palesztína emelkedése és bukása: Az intifáda éveiről való személyes beszámoló', University of Minnesota Press, Minneapolis és London, 1996; 51-52 o.)
Ezt a korlátozást idézve Gaza Beachban, az 'egyik legjobb' izraeli internálótábor palesztínoknak, az izraeli újságíró, Ari Shavit tapasztalatait széles körben tette ismertté ritka nyíltsággal és éleselméjűséggel:
A legtöbb palesztin perére vár. A legtöbbet azért zárták le, mert köveket dobált vagy mert illegális szervezetek tagságával gyanúsítják. Sok közülük tizenéves. Itt-ott látni fiúkat, akik kicsik és nagyon fiatalnak tűnnek. A börtönnek 12 őrtornya van. Néhány izraeli katona elszörnyülködik ezeknek és más őrtornyoknak a hasonlósága miatt, amelyekről az iskolában tanultak... Lehet hogy a Shin Bet [titkosszolgálat] terhére lehet ezt írni - azért, hogy embereket letartóztat és hogy mit tesz a letartóztatottakkal. Majdnem minden éjjel, miután kihallgatásai során néhány fiatalembert 'megtört', a Shin Bet a fiatalemberek barátai neveivel listákat szállít a katonaságnak. A katonák ezután minden éjjel kimennek a városba és 15-16 éves gyerekekkel térnek vissza. A gyerekek fogai vacognak. Szemeik kimerednek. Sokszor már verték őket... És a katonák összezsúfolják őket a 'fogadószobában', és megnézik, hogy hogy vetkőznek le. Hogy megnézzék őket alsóruhában, hogy megnézzék, hogy remegnek a félelemtől. És néha rugdossák őket - még egy rúgás, mielőtt megkapják rabruhájukat. Lehet hogy a doktort okolják. Felébreszted az éjszaka közepén hogy kezeljen valakit, akit épp ma hoztak be - egy fiatal ember, mezítláb, megsebezve, aki úgy néz ki, mintha epileptikus rohama lenne, aki elmondja, hogy éppen ütötték a hátán, a gyomrán és a szíve fölött. Csúnya vörös foltokkal van a teste tele. A doktor a fiatalember fele fordul és rákiált. Hangos, dühös hangon mondja: Halj meg! És aztán nevetve hozzám fordul: Bárcsak mind meghalna! vagy lehet hogy a sikoltások hibásak. Az ügyelet végén néha rettenetes sikoltásokat hallasz .. a kihallatási részleg kerítésének másik részéről, .. hajmeresztő emberi sikoltások. Szószerint hajmeresztőek. Gázában a mi biztonsági szolgálatunk mint egy titkosrendőrség működik, a mi internálótáboraink nyilvánvalóan Gulágokként működnek. Katonáink börtönőrök. Vallatóink kínzók.
.. Így az intifáda 40 hónapjában több mint tízezer izraeli állampolgár egyenruhában vonult a kerítések között, hallotta a sikoltásokat, látta a fiatalokat, akik kint és bent feküdtek. .. És az ország hallgatott. Virágzott.. 10 (vagy 15, vagy 20) ezer izraeli végezte kötelességtudóan a munkáját, kinyitották az izolációs cella nehéz vasajtaját majd bezárták azt. Az embereket a kihallgatószobából a klinikára vezették, a klinikáról vissza a kihallgatószobába. Látták közelről az embereket, akik a terrortól beszarnak és a félelemtől bevizelnek. És egyikük sem kezdett éhségsztrájkot a miniszterelnök háza előtt. Egyikük sem, akit ismerek mondta, ez nem fog megtörténni. Nem egy zsidó államban. (Norman G. Finkelstein, 'Palesztína emelkedése és bukása: Az intifáda éveiről való személyes beszámoló', University of Minnesota Press, Minneapolis és London, 1996; 71-73 o.)
Ahogy a németek nemzedékei viselik a nácizmus terheit, úgy sok zsidó nemzedék fogja a zsidók könyörtelen erőszakát a palesztin nép ellen. Úgy ahogy ma Németország neve nemcsak Beethovennel és Brechttel, de Hitlerrel és Himmlerrel is egybe van kötve, úgy a zsidók neve elkerülhetetlenül nemcsak Marxszal és Menuhinnal, de Sharonnal és Shamirral. Izrael terrorisztikus háborúja a palesztínok ellen bemocskolta a 6 millió zsidó mártír emlékét.
(Norman G. Finkelstein, 'Palesztína emelkedése és bukása: Az intifáda éveiről való személyes beszámoló', University of Minnesota Press, Minneapolis és London, 1996; 16 o.)

hamed 2008.05.14. 18:49:06

Al Nakba - 60 éve történt a deir yassini vérengzés
Zsidó terrorcsoportok áldozataira emlékezünk

Egészen pontosan 60 esztendeje, 1948. április 9-én, a kora reggeli órákban a Menachem Begin vezetése alatt álló Irgun zsidó fegyveres csoport, továbbá a Jitzhak Samir vezette Stern Gang elnevezésű zsidó terrorszervezet megtámadta Deir Yassin palesztin települést. A faluban 750 ember lakott.

Az akció annál is inkább váratlan volt, mivel Der Yassin kívül esett az 1947-es ENSZ határozat nyomán Izrael részére juttatott terület határain. A falu lakói békés palesztin földművesek voltak.

Hozzávetőleg 250 asszony, férfi és gyermek esett áldozatul az esztelen vérengzésnek. Sokakat megkínoztak és megerőszakoltak. Természetesen nem csak Deir Yassinban történtek kegyetlenkedések. Izrael állam megalapítása idején, 1947/48-ban, több ezer palesztint mészároltak le, és 700-800 ezren kényszerültek elhagyni lakóhelyüket. Ez volt a palesztinok számára az Al-Nakba - vagyis a katasztrófa. Maguk a menekültek, illetve utódaik - számuk immár közel 5 millió - a mai napig nem térhettek vissza otthonaikba.

A deir yassini vérengzések tetteseit soha nem büntették meg. Sőt, az öldöklést végrehajtó két izraeli terrorcsoport vezére, Begin és Sharon, tetteik jutalmául a miniszterelnöki székbe is beleülhettek. A palesztin nép elleni kegyetlenkedések pedig tovább folytatódnak. A konfliktusnak nem látni a végét. Ezen a vészterhes napon kötelességünk emlékezni és emlékeztetni az áldozatokra!

P.O.


Avraham Stern

Menachem Begin, a fő terrorista zsidó gyilkos

Forrás
Bejegyezte: Eduardo Rózsa-Flores dátum: 17:55 0 megjegyzés A bejegyzésre mutató linkek
Címkék: al nakba, cionismo, cionizmus, eduardo rozsa flores, eduardo rózsa-flores, Free Palestine, Palestina, palesztina, terror, terrorism, terroristas, terroristák
Al Nakba
Az 1948-as palesztin katasztrófa
The Palestinian Catastrophe of 1948


The Palestinian Exile, also known as Al Nakba (Arabic for "The Catastrophe"), refers to the ethnic cleansing of native Palestinian peoples ... all » during the 1948 Arab-Israeli war.

From December 1947 until November 1948, Zionist forces (namely the Irgun, Lehi, Haganah terrorist gangs) expelled approximately 750, 000 indigenous Palestinians--almost 2/3 of the population--from their homes.

Hundreds of Palestinians were also murdered for refusing to leave their homes. The most notable massacre is the Deir Yassin Massacre, in which an estimated 120 Palestinian civilians were brutally murdered by an Irgun-Lehi force. Other massacres include the ones at Sahila (70-80 killed), Lod (250 killed), and Abu Shusha (70 killed). About 40 other massacres were carried out by Zionist forces in just the summer of 1948.

Not only did Zionist forces conduct massacres of Palestinian civilians, rape occured as well. According to Israeli historian Benny Morris, "In Acre four soldiers raped a girl and murdered her and her father. In Jaffa, soldiers of the Kiryati Brigade raped one girl and tried to rape several more. At Hunin, which is in the Galilee, two girls were raped and then murdered. There were one or two cases of rape at Tantura, south of Haifa. There was one case of rape at Qula, in the center of the country. At the village of Abu Shusha, near Kibbutz Gezer [in the Ramle area] there were four female prisoners, one of whom was raped a number of times. And there were other cases. Usually more than one soldier was involved. Usually there were one or two Palestinian girls. In a large proportion of the cases the event ended with murder. Because neither the victims nor the rapists liked to report these events, we have to assume that the dozen cases of rape that were reported, which I found, are not the whole story. They are just the tip of the iceberg."

During Al Nakba, Palestinians were murdered, raped, and ethnically cleansed from their villages. According to Israeli historian, Ilan Pappe, "In a matter of seven months, 531 villages were destroyed and 11 urban neighborhoods emptied."

Palestinians were forced into were forced out of Palestine and into neighboring countries (i.e. Lebanon, Syria, and Jordan), where they lived in refugee camps. Many were also sent to camps in West Bank and Gaza Strip.

Most Palestinian towns were demolished and taken by the newly established Israeli government to make room for new Jewish immigrants. Old Palestinian infrastructures, as well as many ruins dating back from the Canaanites, Romans, Greeks, Crusaders, Arabs, and Ottoman Turks were completely destroyed. This signified the end of historical Palestine and the birth of modern-day Israel.

Al Nakba marked the beginning of the Palestinian refugee crisis. Al Nakba destroyed a thriving and diverse Palestinian society and scattered them into diaspora. According to the UNRWA, the number of registered Palestinian refugees today is approximately 4.5 million. These refugees are dispersed throughout the world, many of which are still living in poverty-stricken refugee camps. Today, the situation keeps worsening and thousands die from malnutrition, contaminated water, or scarce medical supply.

Israel has since refused to allow Palestinian refugees to return to their homes, and has refused to pay them compensation as required by UN Resolution 194, which was passed on December 11, 1948.

Historically, the Israeli government, Israeli schools, and Israeli historians have denied that Al Nakba has occured. However, The New Historians, a loosely-defined group of Israeli historians, have recently published information recognizing the Al Nakba tragedy and controversial views of matters concerning Israel, particularly events concerning its birth in 1948. Much of their material comes from recently declassified Israeli government papers. Leading scholars in this school include Benny Morris, Ilan Pappe, Avi Shlaim, and Tom Segev. Many of their conclusions have been attacked by other scholars and Israeli historians, who continue deny Al Nakba even occured.
Bejegyezte: Eduardo Rózsa-Flores dátum: 17:39 0 megjegyzés A bejegyzésre mutató linkek
Címkék: al nakba, catastrophe, cionismo, cionizmus, eduardo rozsa flores, eduardo rózsa-flores, Free Palestine, katasztrófa, Palestina, palestine, palesztina
60. Al Nakba - 60 éves a Katasztrófa - The Catastrophe 60 years
60 éves lett májusban az „izrael”-nek elnevezett zsidó állam.
60 éve történt és azóta is tart amit a palesztinok Al Nakba-nak neveznek (a katasztrófa).
Ha igazságosak akarunk lenni, és jó ízlés is talán még van a világban, nem ünnepelhetünk más sírja fölött, vagy másnak a lerombolt házának köveiből fölépített „templomunkban”.
Ha a zsidó emlékezik, emlékezik a palesztin is.
Az egyiknek háza fölött csillagos zászló, a másiknak –milliók- feje fölött, azokon a hatvan évvel ezelőtti napokban, a csillagos ég…

Losing her tent in the winter storms of February 1969 was a major tragedy for this displaced Palestinian refugee woman who found shelter in Baqa'a emergency camp, east Jordan.
Credit: UNRWA Photo by Munir Nasr.
Aftermath of the Snow Storms at Baqa'a Agency Camp (1969):
East Jordan

Children lined up at a UN Relief and Works Agency (UNRWA) school for Palestinian refugee children in the Jalazoun refugee camp, in the West Bank in 1950. UNRWA was established following the 1948 Arab-Israeli conflict to carry out relief and works programs for Palestinian refugees and began operations in May 1950. Originally thought to be a temporary organization, in the absence of a solution to the Palestinian refugee problem, the General Assembly has since renewed UNRWA's mandate until June 2011.
United Nations/AP
A Palestinian walked past a poster commemorating nakba, the Arabic term for what Palestinians view as the catastrophe of Israeli statehood and independence in 1948. Nakba Day was inaugurated in 1998 by Yasser Arafat, when over one million people participated in marches and other events, and is thought of a day when tragedy befell the Palestinian nation.
Muhammed Muheisen/AP
Palestinians manufactured a giant symbolic key as they prepared to mark the 60th anniversary for the Palestinian Nakba, or Day of Catastrophe in the Aida refugee camp near Bethlehem. Palestinians mark the Nakba as a day of mourning for the establishment of the Israeli state in 1948, which led to the displacement of hundreds of thousands of Palestinians. The key represents the symbol of Right of Return, UN resolution 194, which asserts that Palestinian refugees have a right to return to the homes and villages they left or were forced out of in Palestine.

In his Gaza shop, Palestinian Nasser Flefel, 37, carves wooden keys, representing the keys to the homes of Palestinian refugees, that they left behind in 1948, and are a symbol of the right of return for the Palestinian people. In the process of Israel's creation and independence, hundreds of thousands of Palestinians lost their homes, businesses and land. As Israel marks its 60th birthday, the Palestinians mark nakba, or catastrophe in Arabic.
Adel Hana/AP

Many Palestinians were driven from their villages during the 1948 Arab-Israeli war. Yamnah Ibrahim Harab, 95, reaches to hold the key to her old house in northern Israel that her family fled in 1948. They now live in a West Bank refugee camp. As Israelis celebrate the 60th anniversary of their nation's founding, Palestinians commemorate and remember the time as 'the catastrophe,' nakba, which resulted in the displacement of hundreds of thousands, and the destruction of Palestinian culture.
Muhammed Muheisen/AP

Bayt Jibrin romjai
Suba romjai

béla 2008.05.16. 12:21:57

www.youtube.com/watch?v=Wn2Zyf4l_qg&eurl=http://kuruc.info/r/1/24463/

www.youtube.com/watch?v=p8jYGzmM-ig&NR=1

www.youtube.com/watch?v=klMXpvOFuOQ&NR=1

www.youtube.com/watch?v=5HIAmkl_WGI&NR=1


Csa azért,hogy láthassátok,mit tesznek az áldozatok leszármazottai: ugyanazt,amit elődeikkel a nácik...


Van különbség náci és náci között?!

Orwell · http://amerikaiterror.blog.hu 2008.07.03. 13:02:06

Béla nagyon ráéreztél a lényegre. Azzá váltak, akiket annyira gyűlöltek ez már bennem is az évek alatt kikörvonalazódott. Gondoljunk csak bele. A palesztinokat ugye menekülttáborokba zárják ez már egy lépés a láger felé, aztán meg a különféle megtorlások és még ki tudja milyen dolgokat halgat el világsajtó. Ajánlom figyelmedbe ezt a cikket, ha nem olvastad az álítólagos áldozatok által elkövetett rémségekről: kuruc.info/r/39/24222/
vagy ezt: www.antidogma.hu/node/514
csak azért irom le, mert szerintem ez döbbennetes és senkit sem vontak emiatt soha felelőségre.

zoli 2008.07.03. 13:27:43

Jó hogy bindult ez a blog!

Mert eddig csupa szemfényvesztést olvahattunk,hogy a muszlimok ilyenek,meg olyanok!
Hogy őket gyilkolják folyamatosan,meg sok ország megszállás és elnyomás alatt van,arról hallgatnak az iszlámot gyűlölő neonáci gazemberek!
Ha megszületne az un.gyűlölettörvény,kíváncsi lennék,hogy ezeket a szélsőséges kirekesztőket is a zsidógyülőlökkel együtt kezelnék-e?!

Egyszóval az iszlamofób neonácik egyenlő megítélésben részesülnének e az antiszemita neonácikkal!?

Mindkettő reaaszizmusról szól,mindkettő fröcsögő és gyűlölködő.
Csak annyi a különbség,hogy az egyik a zsidókat akarja kiírtani,a másik az arabokat,vagy a mohamedáánokat!

üdv,Z.

Orwell · http://amerikaiterror.blog.hu 2008.07.03. 14:35:58

Zoli. Én is úgy gondolom, hogy ideje beindítani ezt a blogot!

Kérdésed nagyon aktuális és engedelmeddel tudok információval szolgálni neked a dologról. Az un. gyűlölettörvény nem fog megszületni, mert vagy két napja jelentette be az alkotmánybíróság, hogy sérti a szólásszabadság elvét. Az ugyebár a demokrácia alapelve is, de az általad említett törvénytervezetről szinte mindenki tudja, hogy csak a hazai izraelita és a roma kisebbségeket védené. Az arabokkal, kínaiakkal, négerekkel stb. nem foglalkoznának, nem is említették őket. Utánnajártam a dolognak és jó, hogy nem lett belőle semmi, mert az csak a benjamin félék érdekeit szolgálta volna. Sajnos nem lenne egyenlőség az általad említett iszlamofób neonáci és antiszemita neonáci megitélése között.

Az arabok és a zsidók egyébként semiták. Ha arabot gyülöl valaki, akkor is antiszemita csak csupán a nyugati amerikai média háborús propagandája miatt ezzel nem foglalkoznak.
Ezt a cikket mindenképpen olvasd el: www.dab.hu/digitalcity/entity/entityNews.jsp?dom=AAAAGVPY&egd=AAAAFGQP&prt=AAAAFXDX&efm=AAAARPNR&hir=AAAAWRCC
Éppen arről szól, amit mondtam.

Haissam 2008.07.14. 04:57:09

sziasztok!
Én Haissam vagok,muszlim vagzok,egyiptomból írok,magyarul tanulok az Ain Shams egyetemen.
találtam a blogot google-on.

K.Mihály 2008.07.14. 08:16:53

sziasztok!

Sajnos a palesztin néppel szinte ugyanazt teszik, mint amit a zsidókkal tettek a nácik!

Nekik kellene legjobban átélniük az üldöztetést, a szenvedést!

E helyett jó tanulók voltak, s a gyakorlatban finomították a nácik módzsereit!

Egy népet folyamatosan kisemmizni...s mindezt a világ szeme láttára...be nem tartani az ENSZ rendelkezéseit, atombombát tartani,s közben fenyegetni Iránt, aki próbálkozgat...
Nos mindezt a Holocaustra hivatkozva...undorító!

De hála Istennek,hogy egyre több zsidó hagyja ott a cionnáci ideológiát, s a gyakorlatban is a palesztinok mellé áll!

Így egyszer talán visszakapja az elvett jogait e jogfosztott nép!

Orwell · http://amerikaiterror.blog.hu 2008.07.15. 14:05:04

A történelem sajnos ismétli önmagát csak egyszerüen nem akarják egyesek észrevenni. Annyit tennék még hozzá a fentiekhez, hogy jelenleg Amerika is erősen ebbe az irányba halad. Gondoljunk csak a Guantanamó nevű lágerre.

Másrészt való igaz, hogy jól megtanulták a leckét és most, hogy kellőképpen befolyásuk alatt tudják tartani az amerikai törvényhozást (föleg Busht) gyakorlatilag semmi sem akadályozza meg őket abban, hogy Irán ellen úszítsanak.

Azért a palesztinok (menekült?)táborba zárása enyhén fasiszta módszereket sejtet. Ezt nem lehet kimagyarázni csak eltusolni a világ elől, mint ahogy azt szorgalmasan teszik a különféle média orgánumok.

Érdekes, hogy az amerikaiak és Izrael nyugodt szivvel szórja még mindig a fürtösbombát a palesztinokra. Nekik úgy látszik szabad.

K.Mihály 2008.07.15. 14:58:26

Pedig béka csak úgy lesz,ha Izrael valóban enged!
Betarja a nemzetközi normákat és visszaadja az elrabolt palesztin tulajdonokat!

Orwell · http://amerikaiterror.blog.hu 2008.07.16. 11:29:14

Izrael sajnos nem fog engedni és a nemzetközi normákat sem ő sem a nagytesó (USA)sem tartotta be soha. A nemzetközi normákat hatvan év alatt senki sem tartotta be, de föleg ők nem. Tulajdonképpen elvárják, hogy mindenki más betartsa a nemzetközi megállapodásokat, de ők nem tartanak be semmit. Amik pl. egyetlen nemzetközi egyezményt sem irtak alá (Kyotó,Genf,Róma,stb.) még a New Yorki gyermekjogi egyezményt sem. Aki azt mondja, hogy igen az hazudik méghozzá pofátlanul.

Az izraelieket sem érdekli az ilyen dolog. A sziléziai rémet sem adták ki a lengyeleknek (1600 rendbeli gyilkosság a II. VH után, háborús bűnös volt), akit érdekel nézzen utánna - Slomo Morel - soha nem itélték el stb.

Izrael és USA, mint ahogy bizonyára tapasztalod, ha figyelemmel kiséred a hiradásokat, eszelősen úszít Irán ellen. Én azt mondom, hogy az éremnek mindig két oldala van. Nehogy aztán az legyen, hogy az amiknál is meg izraelnél is pofára essen a zsíros kenyér, mert akkor nagy bajban lesznek. A világ nem felejt. A palesztin nép pedig akkor lesz csak szabad és akkor lesz béke, ha ezek a háborús úszítók a csicskásaikkal végleg eltünnek a Közel-Keletről. Reméljük minnél hamarabb.

Kritikus 2008.07.21. 07:45:01

Ma terrorista vagy, holnap szabadságharcos, később miniszterelnök. Megéri
Augusztus 6-án a Mullock’s aukciós cég , Shropshire - Anglia, árverésén kalapács alá kerül egy 1947-ben, Haifában (Palesztina) terjesztett pamflet, melynek címe: "Quit Palestine or die!" - Hagyják el Palesztinát vagy haljanak meg!. A címzettek, az un. "megszálló hadsereg" katonái, azaz a brit hadsereg.
A pamflet nem üres fenyegetőzéseket tartalmazott: nem sokkal terjesztése után az Irgun zsidó terroristái Jeruzsalemben fölrobbantották a King David Hotel-t (Dávid Király Hotel), amely abban az időben a Palesztinai Brit Hadsereg Vezérkárának adott otthont- a merényletben 91 ember halt meg: brit tisztek, katonák, és civilek, köztük nem egy zsidó aki a briteknek dolgozott...
Az Irgun vezetője az a Menachem Begin volt, aki később a zsidó állam miniszterelnöke is lett.
A hír nagyon sok következtetés levonását teszi lehetővé.
Csak egy párat:
1. Ma terrorista vagy, holnap szabadságharcos, később miniszterelnök. Megéri.
2. A megszállók ellen minden eszköz bevetése megengedett. Az eredmény: (aki mer az nyer!), azaz: Dicsőség!
3. Ha azok, akik olyan módszereket alkalmazták, mint Begin Irgunja, ma terroristának és fasisztának bélyegzik azokat kik hazájuk függetlenségéért küzdenek, vagy adott esetben féltik szabadságukat és nemzeteik túlélését, ez, nem több mint visszatetsző...nevetséges?
4. De, a legfontosabb: ha belekezdünk, bármibe is, csak győzni lehet. Más nincs. Az alternatíva az ellenség győzelme. De akkor jaj nekünk.


Jewish guerrillas told British: quit Palestine or die
Fighters were led by future Israeli premier

by Marcus Leroux

A pamphlet warning Britons to leave the Middle East or face death has come to light in a stash of illicit propaganda.

The document does not hail from Basra or Baghdad, nor was it penned by the Islamists of al-Qaeda or the al-Mahdi Army. It was found in Haifa, about 60 years ago, and it was issued by the underground group led by Menachem Begin – the future Prime Minister of Israel and winner of the Nobel Peace Prize.


Menachem Begin
a fő terrorista, gyilkos
(Irgun)


The document, which surfaced at an auction house this week, is addressed to “the soldiers of the occupation army” and aimed at British soldiers serving in Palestine, then under the British Mandate, preceding the establishment of Israel in 1948. The print has faded and the paper has discoloured since it was unearthed from a grove of trees in Haifa in the summer of 1947. Yet the language and the concerns remain current.

Bombings and murders by underground groups, such as Begin’s Irgun, hastened the British withdrawal and the United Nations declaration that led to the founding of modern Israel.

Irgun propaganda targeted the British Army’s wavering morale, already dented by the bomb attack on the Mandate’s headquarters – the King David Hotel in Jerusalem – which killed 91 people.

In the document, Irgun tells British troops: “It is unavoidable that many Jewish soldiers and many British soldiers should fall. And it is only fair that these people know at least why they may be killed.”

It adds: “Most of you have been in this country for quite a long time. You have learned what the word ‘terrorist’ means, some of you may even have come into direct contact with them (and heartily desire not to repeat the experience). But what do you know about them? Why does a young man go underground?”

It then draws a parallel with what would have happened if, seven years earlier, Britain had been overrun by Nazi Germany. “Remember 1940. Then it seemed quite possible that your island country would be conquered and subjugated by Hitler hordes . . . what would you have done? Would you have gone underground?” The pamphlet says that the occupation is “illegal and immoral” and “parallel to the mass assassination of a whole people”, in language that echoes that used on a note pinned to the booby-trapped bodies of two British intelligence officers executed by Irgun that same summer.

The pamphlet came from a stash confiscated and burnt by cyptographers from the Royal Signals regiment. Corporal Raymond Smith found them buried in a secluded grove marked by a white Star of David and was ordered to destroy them, but took one as a memento. A collector acquired the document from Corporal Smith, and brought it to Mullock’s auctioneers in Shropshire.


Avraham Stern,
az egyik gyilkos zsidó különítmény (Stern-csoport) alapítója


Richard Westwood-Brookes, Mullock’s historical documents specialist, said the pamphlet was a remarkable find, which “ amounted to a manifesto for terrorist action”. He added: “It also raises the question as to who are ‘terrorists’ and who are ‘freedom fighters’. It’s a debate which raged through the troubles of Northern Ireland and continues in the Middle East.”

Begin’s Irgun set aside its differences with Haganah, a rival underground Jewish group led by David Ben Gurion – the first Prime Minister of Israel, who once likened Begin to Adolf Hitler.

Begin forged a political career as a hardliner, but, after becoming Prime Minister, signed the Camp David agreement with Egypt in 1979.

Kritikus 2008.07.21. 15:31:11

Másfél méterről lőtt a megkötözött palesztin lábába
Index - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. 07. 21., 12:25 | Frissítve: 1 órája
Az izraeli hadsereg őrizetbe vette azt a katonáját, aki közvetlen közelről gumilövedéket lőtt egy palesztin tüntető lábába a ciszjordániai Niilimben. Egy 14 éves lány egy ház ablakából videóra vette az esetet, a felvételt elküldte a B’Celem nevű jogvédő szervezetnek.

Nyilvánosságra került egy videó, melyen egy izraeli katona közvetlen közelről rálő egy palesztinra, akinek meg van kötözve a keze és be van kötve a szeme, írja az AFP. A 27 éves Asraf Abu Rahmát megbilincselt kézzel egy dzsiphez vezetik, és amíg egy alezredes fogja a palesztin férfi karját, egy másik katona másfél méterről gumilövedéket lő a lábába.

Az incidens július 7-én, a ciszjordániai Niilim nevű településen történt, ahol majdnem naponta tüntetnek a palesztinok a biztonsági fal megépítése ellen, a demonstrálók kődobálásba torkollnak, tájékoztatott a B'Celem nevű jogvédő szervezet, amelyik közzé tette a videót. A hadsereg ilyenkor könnygázt vet be, és gumilövedékeket is használ.

„Becsuktam a szememet, nem emlékszem semmire, csak hogy olyan érzés volt, mintha az egyik lábam nem hozzám tartozna” – nyilatkozta a lábujjon lőtt férfi a palesztin televíziónak. Elmondta azt is, hogy összesen fél óráig tartották fogva. Mielőtt rálőttek, többször meg is ütötték. Végül a hadsereg egyik orvosa ellátta a sérülést, és szabadon engedték.

A cikk a hirdetés után folytatódik h i r d e t é s
A felvételt egy 14 éves lány készítette egy szomszédos ház ablakából, majd elküldte a B’Celemnek. A jogvédő szervezet videokamerákat osztott ki palesztinoknak, hogy felvehessék zsidó telepesek ellenük irányuló erőszakcselekményeit.

Az ügy vasárnapi nyilvánosságra kerülése után az izraeli hadsereg közölte, vizsgálatot indít. Közleményükben azt írták, hogy az esetet rendkívül súlyosnak tartják, a katona viselkedése ellentmond az izraeli hadsereg értékrendjének és szabályainak. A hadsereg egyik szóvivője, Avitai Leibovics ugyanakkor arról is beszélt, hogy a videó számos egyéb kérdést is felvet. Szerinte jól látszik, hogy a felvétel többször megszakad, így nem egyértelmű, hogy a kimaradó időszakokban mi történhetett.

Hétfőn őrizetbe vették azt a katonát, aki rálőtt a palesztin férfira. Egyelőre tart a vizsgálat, a katonát kikérdezik, és amikor lezárul a vizsgálat, megteszik vele szemben a szükséges lépéseket, írja az AFP.

Izrael álláspontja az, hogy a Ciszjordánia és Izrael közti falra azért van szükség, hogy megállítsa a potenciális támadókat, akik Izraelbe, illetve a zsidó telepekre szivárognának be. A palesztinok szerint Izrael egyszerűen meg akarja gátolni, hogy átjussanak a határon. 2004-ben nem kötelező érvényű nemzetközi határozat született arról, hogy Izraelnek Ciszjordánia területén le kell állítania az építkezést, illetve le kell rombolni a már megépült részeket. Izrael nem tartja magára nézve kötelezőnek a határozatot.


Izrael magára nézve semit sem ismer el kötelezőnek!
Ezért tart megszállva palesztin,s más arab területeket!
Ezért épít telepeket,ezért üldözi a palesztinokat!

Kritikus 2008.07.21. 15:47:37

Igen.

Ugyan az Indexről vettem le a cikket, de az Index sajnos az un.Npidzsihád nevű szörnyedcényt képes volt lapjára feltenni...
Ez olyan,mintha a Kuruc Infót tette volna fel...

Ugyanis itt is úszítanak rendesen.
Megszokhattuk.
Nem mérnek egyenlő mércével!
Antiszemitának,antijudea-nak NEM szabad lenni, de a muszlimokat kilehet zavarni,lelehet lőni,ill. ennek hangot lehet adni...s a hangadókat,a portáljukat,stb. lehet reklámozni is!
Egyszóval náci lapot melengetett az Index a keblén!

Mert nemcsak a tartalom a fontos,hanem annak minden szegmense is!

Javaslom,hogy az iszlamofób gyűjteménybe, s a nemzetközi jelentésbe kerüljön oda az Index c.hírportál is...

Orwell · http://amerikaiterror.blog.hu 2008.07.22. 11:07:56

Sajnos magam is tapasztaltam, hogy mennyire ellentmondásos ez a helyzet. A Napi Dzsihád nevü szenyblog legalább annyira radikális, mint az általad példaként említett Kuruc Infó csak az a legnagyobb különbség, hogy a Kuruc Infót hatalmas erőkkel meg akarják szüntetni a dzsihádos oldala meg él, mint hal a vízben pedig már azt is le kellett volna rég kapcsolni egy normális demokráciában.

A kettős mérce most nagyon müködik. Mellesleg ennek az egész dzsihád hisztériának az USA áll a hátterében. Mindegy, hogy ki mit gondol az államokról, de az tény, hogy ezt a hisztéria kampányt bizony ők indították el és lehetőséget biztosítottak arra, hogy az egész világon mintegy büntetlenül lehessen támadni a muszlimokat az un. "terrorizmus elleni harc" jegyében.

Ez egy jó üzleti fogás is egyben. Ha megfigyeled ezek szabályos pr marketing fogásokkal reklámozzák az iszlamofóbiát. Néha az a benyomásom támad, hogy ez nem más, mint egy nagy globális átverés. Eddig semmilyen kézelfogható eredményt nem sikerült soha felmutatni az álítólagos terrorizmus elleni harcban. Mindig emlegetik, amikor ijesztgetni akarják a társadalmat, de soha nincs neki semmi konkrét alapja csupán a háborús úszítás kelet ellen. Sajnos a terrorizmust fogalmát éppen Amerika és társai forgatták ki annyira, hogy manapság mindenre ezt akarják egyesek ráhúzni. Már mindenki terrorista, aki nem úgy gondolkodik nem úgy viselkedik, mint ők vagy csak éppen nem osztja az általuk skandált iszlám ellenes gyülöletbeszédeket. Ide jutottunk.

mujka 2008.07.22. 11:47:12

Azt hiszem,hogy a világon a muszlimokat üldözik,gyilkolják a legjobban...

Tessék csak utánnanézni...
A számok nem hazudnak!

Csak indok kellett hozzá!

OBL gyalázatos tette indokolta azt,hogy Irakot megtámadják,megszállják.

Köze nem volt OBL-hez Szaddamnak!
Sem az un.iszlám terroristákhoz!

De ha már ott vannak...de ha már legyilkoltak pár ezer/tízezer ártatlan civilt...stb.

Lehet a palesztinokat is rabságban tartani...Lehet be nem tartani ENSZ,stb. határozatokat!

A darfúri konfliktusba miért csak évek multán avatkoztak be??? Hellyel-közzel....

Orwell · http://amerikaiterror.blog.hu 2008.07.23. 09:54:35

Valóban igy van. Nem tudom feltünt-e neked, hogy amikor Clinton volt az elnök az USA-ban, akkor még Amerika jobban foglalkozott a balkánnal is és érdekes módon Clintont meg is akarták buktatni (Lewinsky-ügy)bizonyos erők (neokonzervatív oldal) a politikája miatt. Úgy gondolom nincsennek véletlenek. Az egész iszlamofób gyülölet a neokonzervatívoktól jön és emiatt kellett a média elött önmagát állandóan produkáló, elöszeretettel majomkodó Busht két ciklusra is kiharcolni.

Arra leszek kiváncsi, hogy ha pl. Obama lesz az elnök, akkor is folytatódni fog-e a muszlimok üldözése vagy a palesztin népirtás?

Másrészt érdekes az is, hogy Amerika Bush óta nem foglalkozik pl. a balkánnal csak érintőlegesen. Néha-néha, ahogy a darfúri példát is irtad hellyel-közzel odanézegetnek egyes helyekre, de semmi több. Nem füzödik érdek hozzá a neokonoknak. Az a neokonzervativ kormány, amely Irakban is több százezer muszlimot lövettett le nem fog törödni a balkánnal vagy a palesztinokkal.

Szerinted az egyik srebrenicai mészáros, Karadic elfogása érdekli a jelenlegi iszlamofób Amerikai Bush kormányt?

Amerika miért nem gyakorolt nyomást ez ügyben az EU-ra? Megtehette volna. Clinton biztosan megtette volna. Miért csak, akkor gyakorol nyomást, ha több európai katonát akar kiküldetni Közel-Keletre (lásd. Robert Gates követelözéseit).

Ha Ponte nem hajkurássza ezeket a szaralakokat, akkor senki sem foglakozik velük. Amerikától nyugodtan eléldegélhettek volna, a kutya sem figyelt volna rájuk, mert ugyebár Bush doktrinája szerint a muszimokért nem kár mindegy, hogy palesztin, iraki vagy balkáni. Ez benne van az egész politikai programjukban és nem is titkolják (un. járulékos veszteség elve).

Nem tudom te, hogy vagy ezzel, de én igy látom a helyzetet. Lehet, hogy tévedek.

alföldi 2008.07.23. 10:44:10

Kedves Orwell!

Nagyon helyesen látod!

A neokonok fő támogatói a szektás keresztyének,akik számára Izrael megalakítása előjáték Jézus Krisztus újbóli eljöveteléhez!
E szekták mindenütt a világban az iszlám fő ellenségei!
Függetlenül attól, hogy Bush papa a szaúdiakkal együtt iszogat...mármint a királyi családdal és társaságukkal...ez azért paradox,nem?
Lásd,hogy szept.11.-én CSAK szaúdi gépek szállíttak fel,kimenekítve bizonyos szaúdi családokat!

OBL is szaúdi,főellenség,s mégsem fogja el a híres CIA,FBI közösen sem!!!
Nem sikerült felszámolni sem a Kaidát, sem a tálibokat!
Viszont lehet tovább lopni Irakban,gyilkolni az ártatlanokat, továbbra is építkezni Ciszjordániában,elnyomni a palesztínokat!

Bízom Obamában,hiszen látja,hogy a valódi ellenség Afganisztánban bújkál!
S nem Palesztínában,vagy Irakban!

Milyen érdekes,hogy Irak gonosz volt Szaddam alatt,viszont Darfúrban a feketéket nyugodtan öldöshetik...

Orwell · http://amerikaiterror.blog.hu 2008.07.25. 11:45:19

Kedves Alföldi!

Most, hogy megemlítetted nekem is gyanús a szektás dolog. Hallottam erről kósza híreket régebben, hogy Amerikából jön a szektás befolyásolás pl. Európába.

Nagyon paradox a dolog! Éppen azokat a pontokat irtad le fent, amelyek számomra is érthetetlenek. Ráadásul vannak arról is infók itt-ott (ezeket az un. összeesküvés elmélet kategóriába sorolják), hogy a bin Laden családnak elég sok köze volt a CIA-hez és egy esetleges merénylethez, amiről viszont az ügynökség is tudott.

Kezdem azt hinni, hogy ez az al Kaida szöveg csak egy jó indok a háborúra. Minden terror szervezetről lehet tudni aránylag pontos infókat, de a Kaidáról szinte semmit. Nekem azért ez is gyanús egy kicsit. Mintha valami fantomot kreáltak volna és azt üldöznék. Az meg már végképp vicces, hogy az illetékesek még mindig azzal a gumicsonttal jönnek elő, hogy bin Laden az afgán-pakisztáni határvidéken bújkál. Ezt mondták a háború kezdetekor is. Azóta sem találják. Igaz, hogy Karadic is jó hosszú ideig bújkált, de az ő nyomában nem voltak ekkora erőkkel. Éppen ellenkezöleg. Úgy fest Amerikával ki is egyezett és bántatlanságot kapott vagyis az amik tudtak róla, de nem érdekelte őket (lásd az un. Karadic-alku). Mindenki bőszen tagad mindent.

alföldi 2008.07.27. 11:55:08

Érdekes: Ha valaki Izraelt kritizálja valami miatt...rögtön ráaggatják az antiszemita jelzőt!

Tehát ez azt jelenti,hogy mindent el kell tűrni, amit a palesztin civilek ellen tesz Izrael?

Büntetlenül építheti a házakat a megszállt területeken, a merénylők családjait földönfutóvá teheti-a házrombolásokkal!?

Hja, s természuetesen a Közel-Kelet egyetlen demokratikus hatalma...igaz,hogy a többiek egyáltalán nem demokratikusak,de azért ekkorát lódítani...az már nagy hiba!-)))

Horukk 2008.07.28. 17:41:00

index.hu/politika/kulfold/palt0725/

Kedves Iszlamofóbok, igen!
Ti hírszerzős,dzsihádos és egyébb neonáci közeli emberkék, szervezetek, stb!

Ti természetesen CSAK egy oldalt ismertek!
Azt,hogy Ciszjordánia folyamatos megszállás alatt áll, s a nemzetközi egyezméyneket be sem akarják tartani, tartatni az nem zavar titeket!

S aki természetesen kritizálni mer benneteket, rögtön antiszemita!
Ti is azok vagytok, hiszen az arabok is semi nép...
Antiszemiták tehát a semiták kis része (ha úgy tetszik a zsidók kis része...)
Ti nem akartok soha sem békét,mert akkor ugyan miből is élnétek!?

Horukk 2008.07.28. 18:06:19

sziasztok,


Most olvastam bele a blogba.

Komolyan mondom, teljesen világos,hogy a palók csak a hazájukért küzdenek,amit szép lassan kivesznek a lábuk alól.
Ha velem ezt csinálnák idehaza, én is köveket hajigálnék, meg talán durvábbakat is...
1956-ban a ruszki megszállók ellen is harcoltunk!

csákó

muszlim 2008.09.27. 08:52:02

Merénylet egy izraeli történészprofesszor ellen
MTI
| 2008. szeptember 25., csütörtök 08:29
Merényletet követtek el csütörtökre virradóra Jeruzsálemben egy neves izraeli történészprofesszor ellen, akinek közismertek a palesztin területek kolonizációjával szembeni állásfoglalásai. A 73 éves Zeév Sternhell könnyebb sérüléseket szenvedett a lábán egy robbanó szerkezettől, amikor éjjel bezárta a háza körüli kerítést. A professzort kórházba szállították.


Milyen érdekes,hofy az izreeliek kiakarják nyírni azt,vagy mefélemlíteni,aki a palesztinok jogai mellett kiáll.....

Nos,ki is a terrorista!?

Az,aki a saját földjét védelmezi,ill. vissza akarja szerezni, vagy az,aki megszálló és a saját kritikusait akarja félelemben tartani,vagy megsemmisíteni!?

Az izraeliek közül egyre többen támogatják a paesztin népet!

Az iszlamofób neonácik meg támogatják a rasszistákat,gyilkosokat,népírtókat.
Mert ők mindíg ilyenek voltak,s maradnak is.
Egykor náciknak hívták őket, most neonácik, s a muszlimokat akarják kiírtani,táborba zárni,stb.
A módszerek finomodtak...de hivatkozni mindíg tudnak hazugságokra!

Békességet!

magyarmoszlim 2009.01.06. 13:46:49

Beindult a nagyüzemi gyilkolás GÁZÁBAN: gyilkolják a civileket is rendesen!

Kit lehet felelősségre vonni háborús bűncselekmények miatt!?

Miért nem vonták felelősségre Bush-t Irak miatt!?

S vajon miért csodálkoznak az iszlamofób náci disznók, hogy felháborodtunk?!

magyarmoszlim 2009.01.06. 13:51:47

Közel 100 gyermek halt meg az izraeli bombázások és szárazföldi támadástól!

A muszlimok lehetnek "járulékos" áldozatok?

A magyar média nagy része miért hallgat?!

Vétkesek között cinkos aki néma!

Az iszlamofób orgánumok is kussolnak!
Ha az ő gyermekeiket lőnék szét mit szólnának a fűtött szobájukban?

Piszkos náci horda, söpredék!

magyarmoszlim 2009.01.14. 10:46:54

A magyar antiszemitizmusról

van.

okai

Szamuely és Kun-Khon elvtársak áldásos vörös terrorja.

Rákosi-Róth Manó és elvtársai,valamint az ÁVO többségében zsidó származású kihalgató tisztjei. Köztük a mai is élő és büntetlenül ügyvédi praxist folytató "körmös" Bauer elvtárs.
Szóval, vajon miért is szimpatizálunk erősebben a palesztinok ügye mellett?!
S a vörös terrorban játszott szerepük miatt jobb lenne, ha csendben lennének!
Sok-sok emberélet szárad a lelkükön, szabadságtól megfosztottak és megkínzottak.

Most a palesztinokkal teszik ezt.
süti beállítások módosítása